Kocaeli Üniversitesi Kadın Hakları Günü

5 Aralık Kadın Hakları gününde Kocaeli Üniversitesinde konuşmacılardan biriydim. Benimle beraber Karting Türkiye Şampiyonu olan Sudenur Yurdagül, ilk Türk Kadın Jokey olan Zülfiye Bulut ve çok sevdiğim hem rakibim hem ablam olan Pınar Altuğ Tüfekçioğlu konuşmacıydı.

Bu etkinliği Kocaeli Üniversitesinin Kalite Klübü düzenledi. Mühendislik fakültesinin ağırlıklı olduğu bu klüpte motor sporları ana konulardan biri. Türkiye’de yarışlara ilgi gösteren ve yarış aracı tasarlayan nadir üniversitelerden biri Kocaeli Üniversitesi. Mühendislik düşünen insanlara gönül rahatlığıyla gösterebileceğim bir üniversite. Kampüsü çok güzel, geniş, yeşil alan dolu.

İlk olarak Zülfiye Bulut’ u dinledik. Kendisi o kadar duygu dolu ve içten konuştu ki bende çıkıp at yarışlarında ona eşlik etmek istedim. Onun yanında bizim yaşadıklarımız modern kaldı. En yakın zamanda onu yarışırken izlemeye gideceğim. Güçlü ablalarımın arasına bir abla daha katmış aynı zamanda dünya tatlısı kızı Yeliz ile tanışmış oldum.

Sonrasında Pınar ablamı dinledik. O kadar güzel nokta atışları yaptı ki bana söylecek pek bir şey kalmadı.

Sude ve bende konuşmayı beraber yapmaya karar verdik. Samimi ve soru cevap odaklı ilerledik.

Konuşmadan sonra herkesle tanışmak, sohbet etmek istedim. Kalite klübü ile beraber çok tatlı bir kafeye gittik. Böylece herkesle tanışabilmiş oldum. Öncelikle biricik dostum Kayra Emek’e , bana en farklı sorularla gelen Sevilay, elektronik mühendisi olma yolunda Büşra, araba ile yarışmak isteyen Utku, kendi drift aracını tasarlayan Anılcan, motora başlamak isteyen diğer Büşra, daha bir sürü yeni dost. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim, kendilerinede söyledim, koronadan dolayı açıktan okumayı tercih etmiştim fakat hep içimde yer etmişti bu üniversite ortamı. Çok samimi davrandılar umarım bir daha görüşmek ve bir dahakine 101 oynamak nasip olur.

https://kouha.org/news/detail?id=383

http://kalite.kocaeli.edu.tr/

Kalite Klübü

Zülfiye Bulut

Pınar Altuğ Tüfekçioğlu

https://www.ridermum.com/

Sudenur Yurdagül